Dingen om te overwegen voor het kopen van keramische tegels

Keramische tegels zijn tegenwoordig een populaire keuze om een ​​aantal redenen. Ze zijn geschikt voor vrijwel elke kamer, ze zijn duurzaam (waardoor ze geschikt zijn voor veelbelovende ruimtes), ze kunnen de kamer een luxe uitstraling geven en ze zijn eenvoudig schoon te maken. Het kopen van keramische tegels en het opknappen van de plek kan echter een grote onderneming zijn. Daarom zijn er bepaalde aspecten waar u rekening mee moet houden.

Grondig onderzoek wordt aanbevolen, om zeker te zijn dat u een zelfverzekerde aankoop doet. Een zoekopdracht naar vloertegels deventer kan een aantal resultaten opleveren in uw regio. Op deze manier kunt u zien welke opties beschikbaar zijn, meer te weten komen over de producten en de voor- en nadelen van elk item afwegen. Keramische tegels zijn er in verschillende vormen, maten, kleuren en structuren en terwijl ze vrijwel elke decoratiestijl kunnen matchen, wil je bepaalde dingen in overweging nemen. Allereerst is het belangrijk om je budget te kennen – en om in gedachten te houden dat je moet betalen voor de installatie. Het is zeer aan te raden om een ​​paar meer tegels te kopen dan je nodig hebt om een ​​crisis te voorkomen, in het geval dat sommige kapot gaan tijdens of na de installatie. Houd er bovendien rekening mee dat het toevoegen van speciale randen of bijsnijdingen de prijs kan verhogen en mogelijk ook moet worden geïnstalleerd door iemand met meer ervaring.

De twee belangrijkste soorten keramische tegels, een gemaakt door extrusie uit leisteen of natuurlijke klei, en een gemaakt door het verdichten van kleistof. De laatste categorie omvat mozaïektegels, vloertegels en wandtegels. Je zult moeten kiezen tussen gaan met geglazuurde of ongeglazuurde tegels. Geglazuurde tegels zijn verkrijgbaar in matte, hoogglanzende en schurende antislipafwerkingen. Ze bieden goede prestatiekenmerken zoals lage opneembaarheid, hoge hardheid, hoge weerstand tegen buiging en slijtvastheid. Met beglazing kunnen visuele effecten worden bereikt en kunnen verschillende afbeeldingen op het oppervlak van de tegel worden aangebracht. Ongeglazuurde tegels zijn er in 3 soorten oppervlak: gepolijst, mat en structureel. Het ongeglazuurde type breekt niet wanneer er zware voorwerpen op vallen, het wordt niet aangetast door chemicaliën en is slijtvast – daarom worden ze aanbevolen voor gebieden met veel verkeer.

See also  Backyard Landscape - Winning the Battle of the Weeds in Your Small Garden

Keramische vloertegels zijn er in verschillende maten, van 1 inch tot maximaal 24 inch in het vierkant. Over het algemeen zijn ze 12 of 18 inch, en 1-inch mozaïektegels die in vellen komen zijn ook gebruikelijk. In het geval van minder ruime kamers, wordt het aanbevolen om kleinere keramische vloertegels, 12-inch vierkanten of kleiner te kiezen. Grotere tegels kunnen het decor in de ruimte overweldigen. In het geval van grote kamers kunnen grotere tegels worden overwogen, omdat ze de ruimte er minder druk kunnen laten uitzien. Als ze in de buitenlucht worden geïnstalleerd, is vorstbestendigheid een belangrijke parameter. Vorstbestendige tegels zijn ook geschikt voor een hal of kelderkamer, omdat ze beter bestand zijn tegen water en vocht. Keramische tegels kunnen ook op muren worden aangebracht, maar de technische parameters zijn niet zo belangrijk